Ogranak Matice hrvatske u Osijeku - izvješća

Predavanje KAKO FUNKCIONIRAJU WEB STRANICE

U četvrtak, 14. prosinca u OŠ Franje Krežme u Osijeku održano je predavanje Kako funkcioniraju web-stranice. Organizator predavanja bio je Ogranak Matice hrvatske u Osijeku, a održao ga je Toni Podmanicki, predavač na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Danas se web-stranice koriste u svim sferama društvenog života i možemo reći kako su postale osnovna ljudska potreba. Služenje internetom i konzumiranje sadržaja World Wide Weba osnovnoškolskoj populaciji više ne predstavlja problem. Cilj je predavanja bio da djeca shvate kako web-stranice funkcioniraju i tako dobiju poticaj da ih nauče samostalno izrađivati. 

Učenici sedmog razreda ne samo da su pozorno pratili predavanje, nego su u njemu aktivno sudjelovali, spremno pokazujući svoja znanja. Takvo zalaganje ugodno je iznenadilo predavača koji je bio oduševljen njihovim predznanjem i prezentiranim učeničkim radovima.

Zahvaljujemo OŠ Franje Krežme što nam je bila domaćin i nadamo se da će se ovakav vid uspješne suradnje održati u budućnosti.

(Borko Baraban)

slika


Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva