Ogranak Matice hrvatske u Orebiću - izvješća

Održan koncert DUBRAVKE ŠEPAROVIĆ MUŠOVIĆ i DARJANE BLAĆE ŠOJAT

U ponedjeljak 21.08. s početkom u 20h, Matica hrvatska Orebić organizirala je koncert klasične glazbe, u župnoj crkvi Pomoćnice kršćana na kojem je nastupila prvakinja zagrebačke opere HNK, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović, a uz pratnju klavijaturistice Darjane Blaće Šojat.
Bio je to veličanstven i nadasve emotivan glazbeni događaj u kojem nas je glazbenica Dubravka Šeparović Mušović provela svojim glasovnim fascinantnostima kroz vrijeme.

 (Tina Bikić)

Ovaj koncert ostvaren je u suradnji s umjetničkom agencijom Sandre Milankov, te uz potporu Općine Orebić i Turističke zajednice Općine Orebić.

fotografije: Dea Botica

 

Dubravka Šeparović Mušović je rođena u Dubrovniku. U Zagrebu je diplomirala na Arhitektonskom fakultetu 1993., te na Muzičkoj akademiji 1998. godine u klasi profesorice Snježane Bujanović-Stanislav. Magistrirala je 2002. Usavršavala se kod Ruže Pospiš Baldani, Eve Blahove i Carol Byers. Solistica Opere HNK u Zagrebu je od 2001. godine, a 2007. godine postala je prvakinja opere. Odlikovana je redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za posebna dostignuća u Hrvatskoj.

Darjana Blaće Šojat diplomirana je dirigentica čija je osnovna djelatnost operna korepeticija. Bila je dugogodišnji korepetitor Opere HNK u Zagrebu i s opernim je solistima ostvarila veliki broj koncerata. Ravnala je opernim predstavama i baletima diljem Hrvatske. Usavršavala se u Beču i Zagrebu. Bavi se i vođenjem crkvenih zborova.Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva