Ogranak Matice hrvatske u Orebiću - izvješća

Glazbeno-scenski recital SAVRŠENI METAK - POEZIJA MEHMEDA BEGIĆA u izvedbi dua Basheskia & Edward Eq

Glazbeno-scenski recital Savršeni metak, održan 20. kolovoza u crkvi Anuncijati u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Orebiću, Turističke zajednice i Općine Orebić, nastao je iz naklonosti koju Basheskia ima prema poeziji Mehmeda Begića, a ljubav sve trojice prema glazbi rezultirala je albumom Savršeni metak - uglazbljenom poezijom Mehmeda Begića. Poezija je uspješno prenesena u zvuk i dodatno obogaćena vizualnim elementima tako da svjedoči svojevrsni teatar tišine i čarolije koja se rijetko kada može doživjeti na ovako intiman način. Nedim Zlatar (Basheskia) jednom je izjavio: „Ako poludim od nečega, bit će to od pjesama Mehmeda Begića“. 

***

Mehmed Begić (Čapljina, 1977) jedan je od osnivača i urednika časopisa Kolaps. Njegovi prijevodi pjesama Leonarda Cohena objavnjeni su u knjizi Moj život u umjetnosti, Izabrana poezija i Pjesme (Alternativni Institut, Mostar, 2003). Begić je uvršten u knjigu razgovora i odabrane poezije Jer mi smo mnogi autora Marka Pogačara. Njegovu poeziju na albumu Savršen metak - Pjesme Mehmeda Begića, uglazbio je bend BASHESKIA & EDWARD EQ. Trenutno živi u Managvi, Nikaragva.

BASHESKIA & EDWARD EQ duo je umjetnika Nedima Zlatara, poznatijeg kao Basheskia, multi-instrumentalista, koji između ostalog svira i u Sikteru i Dvadesetorici, ali je i producent mnogim bendovima, i Lea Šarića, opernog pjevača umjetničkog imena Edward EQ.

(Tina Bikić)

slika


Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva