Ogranak Matice hrvatske u Ogulinu - izvješća

Predstavljanje zbornika PRIČE O ŠUMAMA, ŠUME PRIČAJU

slika

U povodu obilježavanja stote obljetnice objavljivanja Priča iz davnine Ivane Brlić-Mažuranić u MH predstavljen je 14. studenog zbornik likovnih i literarnih radova Priče o šumama, šume pričaju. Autorice su projekta Ljiljana Ivković iz Ogulina i Jasna Ažman iz Slavonskog Broda, a proveden je uz pomoć Gradske knjižnice i čitaonice u Ogulinu, Ogranka Matice hrvatske u Ogulinu, Gradske knjižnice Slavonski Brod i Ogranka Matice hrvatske u Slavonskom Brodu u školama i vrtićima u školskoj godini 2014/2015. u dvama gradovima velike hrvatske spisateljice.

Lejdi Oreb, Heda Gospodnetić, Višnja Lipošćak, Jasna Ažman i Ljiljana Ivković

Uz autorice projekt su predstavile i predsjednica OMH u Ogulinu Višnja Lipošćak te recenzentica Heda Gospodnetić. Pozdravne je riječi uputio potpredsjednik MH Stjepan Sučić, a program je vodila Lejdi Oreb.

U glazbenome dijelu nastupili su učenici OŠ Zapruđe pod vodstvom učiteljica Vlatke Bilandžija i Snježane Stojaković. Cilj je projekta bio potaknuti interes djece za književno stvaralaštvo Ivane Brlić-Mažuranić i za njegovanje hrvatske kulturne baštine, usmjeriti im pažnju prema šumi i prirodi te ih potaknuti na upoznavanje prirodnih bogatstava i na osvješćivanje važnosti očuvanja prirodnog okoliša. (Ida Hitrec)Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva