Ogranak Matice hrvatske u Mostaru - časopisi

Motrišta

Časopis za kulturu, znanost i društvena pitanja

Glavni i odgovorni urednik Josip Muselimović

Jubilarni stoti broj Motrišta, časopisa  za kulturu, znanost i društvena pitanja u cijelosti je posvećen  20. obljetnici festivala Mostarsko proljeće – Dani Matice hrvatske Mostar, o kojemu je prof. dr. Srđan Vukadinović, nakon višegodišnjeg sustavnog praćenja i bilježenja svih događanja, napisao 160. stranica, ne propustivši niti jednog aktera među tisućama njih, niti jedan kulturni događaj među sedamstotinjak njih.  Svoj istraživački dar Ogranku Matice hrvatske u Mostaru, ovaj ugledni sveučilišni profesor iz Tuzle, naslovio je Istinska kazališna i scenska svetkovina. Izvrsno likovno opremljeno slavljeničko izdanje Motrišta, obogaćeno je i s osamdeset izvrsnih fotografija u prilogu Galerija Mostarskog proljeća – Dana Matice hrvatske, što ju je osmislio i priredio Emir Hukić.

Ovaj časopis referiran je u Central European Online Library, Frankfurt am Main;  nagrađen je i Srebrnom poveljom  Matice hrvatske, koju je tadašnji predsjednik MH akademik Stjepan Damjanović na Glavnoj Skupštini MH u Sinju 2016. godine, uručio Glavnoj tajnici Ogranka Matice hrvatske u Mostaru Misijani Brkić Milinković, uz obrazloženje da su Motrišta  '' jedan od najboljih Matičinih časopisa iz svih ogranaka u posljednje dvije godine.''
2014. godine, Na Međunarodnom sajmu knjige u Sarajevu 2014. godine, Motrišta su proglašena najboljim časposim Jugoistiočne Europe. Urednik prvih brojeva Motrišta bio je prof, Jago Musa, a dugi niz godina uređivao ih je Miro Petrović. Sadašnji urednik Motrišta je akademik Josip Muselimović.

Motrišta

Arhiva

Klikni za povratak