Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici - izvješća

Kazališna predstava KINČ OSEBUJNI - PRIČA O ČUDOTVORNIM USLIŠANJIMA MAJKE BOŽJE BISTRIČKE izvedena u Crkvi na otvorenom Bl. Alojzije Stepinac

Predstava Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici prema književnom predlošku Petra Berkea iz 1775. godine premijerno je izvedena za vrijeme Adventa u Mariji Bistrici 2014. godine, a otad je uprizorena nekoliko puta.

Predstava u tehnici kazališta sjena izvedena je 3. rujna na prostoru crkve na otvorenom, a prvi je puta izvedena prošle godine na sam blagdan Velike Gospe. Prizivajući davna vremena predstava prikazuje čudesna događanja prikazana jezikom dobra i zla, igrom svjetla i sjene, glazbom i pokretom, čudesnim i raskošnim govorom predaka u posebnom noćnom ugođaju. Izvodi je amaterska dramska skupina Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici pod vodstvom redatelja Jovice Šege, uz glazbenu obradu Marija Galoića. Ove je godine predstava u crkvi na otvorenom izvedena u povodu 25. zavjetnog hodočašća vjernika Velike Gorice u Mariju Bistricu. Posebna je gošća izvedbe bila Marija Husar, a sudjelovali su i pjevači Župnog zbora mladih Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Marija Bistrica. (Ida Hitrec)

Informacije o prethodnim i sljedećim izvedbama mogu se pronaći na Facebook stranici predstave Kinč osebujni.Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva