Ogranak Matice hrvatske u Jelenju - izvješća

Početak radionica Aktiva mladih Ogranka Matice hrvatske u Jelenju

Nakon predstavljanja multimedijalnog projekta u veljači, programi Aktiva mladih nastavljaju se u studenome kada će se u Čitaonici knjižnice Čavle održati prva radionica. 

Aktiv mladih Ogranka Matice hrvatske u Jelenju nastavlja s održavanjem radionica i drugim kulturnim te edukativnim aktivnostima i manifestacijama u zajednici.

Nakon što je predstavljen u veljači na Čavlima, multimedijalni je pilot projekt naišao na podršku, mještana, polaznika, edukacijskih institucija i mnogih koji smatraju da su kultura i obrazovanje važan segment svake zajednice.

Obuhvaća radionice: crtanja, fotografije, glazbe, pisanja, etnografije i jezika, odnosno dijalekta. Cilj je projekta kreativna upotreba znanja i vještina, ponajprije učenika osnovnih i srednjih škola. 

Održavat će se plesna, likovna, fotografska, povijesna, poetska i literarna radionica. S detaljnim programom svi zainteresirani mogu se upoznati na Facebook stranici Aktiva mladih Ogranka Matice hrvatske u Jelenju, preko koje se primaju i prijave za radionice. Prijavne liste dostupne su i u osnovnim školama Jelenje - Dražice i Čavle.

Voditelji radionica Aktiva mladih OMH u Jelenju s predsjednikom Ogranka Ivoslavom Banom/ fotografija: Marin Ćuk Vurnek

***

Okvirni plan radionica:

Mjesec hrvatske knjigeGusjenica (logopoetska radionica) - u studenome u Čitaonici Knjižnice Čavle. Voditeljice: Maja Dragoslavić i Korina Juretić.

Plesna radionica – vanjski suradnici, plesna udruga Salsero u studenome.

Likovna radionica- voditelj Stjepan Emanuel Mandekić; likovna radionica za djecu (voditeljica Svjetlana Šarić). U studenome i prosincu. 

Foto sekcija – voditelj Marin Ćuk Vurnek, u ožujku 2017. 

Poetska i literarna sekcija  – voditeljica Korina Juretić.

Etnografska i povijesna radionica - voditeljica Lea Kumić.

U povodu Grobničkog proljeća planira se suradnja s udrugom Eterico i Janom Brdar.Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva