Ogranak Matice hrvatske u Jelenju - izvješća

Završno druženje Aktiva mladih Ogranka Matice hrvatske u Jelenju; predstavljanje radionica

Druženje Aktiva mladih Ogranka Matice hrvatske u Jelenju održano je 10. lipnja u Domu Kulture u Dražicama kao završno kvartalno druženje svih sudionika radionica i prijatelja Aktiva mladih. Predstavljeni su programi i rad svih radionica, a polaznici su predstavili svoje uratke, fotografije i pjesme. Uz predsjednika Ogranka Ivoslava Bana mlade je snage podržala pjesnikinja Vesna Miculinić Prešnjak stihovima "da nan sin na radost bude.."
Monika Kukuljan, Biserka Fućak i Rafaela Muhedinović čitale su pjesme, čime su obilježile i mjesec čakavske poezije, a Lea Kumić čitala je poeziju Luke Skorića i Sare Mrak.
Povijesna radionica Lee Kumić pokazala se pogodnom za koncipiranje i dramatizaciju Grobničke povijesti i bitki te smještanje pojedinih likova iz naroda i naših slavnih predaka u njih.


Izložba polaznika fotografske radionice pod vodstvom Marina Ćuka Vurneka

Izložba radova polaznika likovne radionice - voditelj Stjepan-Emanuel Mandekić

Damir Sudan svoje je radionice priveo kraju uz tango i salsu. O Stjepanu Mandekiću I Marinu Vurneku Ćuku najbolje govore zidovi Doma kulture Dražice - obojica su pokušala svoje polaznike naučiti osvještavanju prostora i prenošenju istoga u drugu dimenziju, u fotografsku viziju ili u likovni izričaj.

(Korina Juretić)

https://www.facebook.com/aktivmladihjelenje

slika

Aktiv mladih OMH u JelenjuUredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva