Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom - knjige

Nino Škrabe

Zemlja čudesa

Zbirka dramskih tekstova

U knjizi Zemlja Čudesa, objavljenoj u nakladi Kreativnog studija Zvrk (sunakladnik je Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom) tiskano je šest dramskih djela za djecu, koja na popularan i djeci blizak način prenose vječne vrijednosti i bitne poruke najljepših djela svjetske i hrvatske književnosti.

Tekstovi Striček Vilček ili Kako je Shakespeare postao Špeksir, Velika tajna Sherlocka Holmesa i Zemlja Čudesa već su s velikim uspjehom odigrani u Kazalištu Škrabe u Jastrebarskom, 101 dalmatiner uskoro će doživjeti svoju premijeru, Tom Sawyer igrao je u jaskanskom kazalištu 1982, dok je Dedek Kajbumščak odigran u Gradskom kazalištu "Trešnja" u Zagrebu 1986.

Svim tekstovima u ovoj knjizi zajednička je poruka POBJEDA: pobjeda dobra nad zlim, pobjeda svjetla nad tamom, pobjeda optimizma nad pesimizmom. To je u današnje vrijeme itekako bitna poruka, koju knjigom i kazalištem prenosimo djeci i mladima, ali i svim ostalim čitateljima i gledateljima.Predgovor knjizi napisao je ugledni hrvatski književnik Hrvoje Hitrec, ilustracije je izradila Marta Brkljačić, a za grafičku opremu knjige zaslužne su Nora Mojaš i Made Milićević iz dubrovačkog Linear Studija. U knjizi se nalaze brojne fotografije iz predstava koje su nastale prema objavljenim dramskim tekstovima.

Knjiga je ovjenčana Srebrenom poveljom Matice hrvatske koju je Ogranku Matice hrvatske u Jastrebarskom dodijelio predsjednik Matice hrvatske Stipe Botica na Glavnoj skupštini Matice hrvatske 2020. godine.

Autori

Zemlja čudesa

Arhiva

Klikni za povratak