Ogranak Matice hrvatske u Gospiću

Predsjednik
Ana Lemić

Potpredsjednik
Joso Vrkljan

Tajnik
Tihana Štimac

Trg Stjepana Radića 4 P. P. 92
53000 GOSPIĆ
Hrvatska

Izvješća

slika

21.01.2020.

Ogranak Matice hrvatske u Gospiću

Izložba fotografija Ane Lemić SVECI KROZ GODINU NA OLTARIMA CRKAVA I KAPELA NA VELEBITU I GOSPIĆKO-SENJSKOJ BISKUPIJI

U suradnji s Narodnom knjižnicom u Otočcu OMH u Gospiću priredio je 21. siječnja izložbu fotografija Ane Lemić Sveci kroz godinu na oltarima crkava i kapela na Velebitu i Gospićko-senjskoj biskupiji

slika

16.05.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Gospiću

Otvorenje izložbe LIČKA PRUGA

U organizaciji OMH u Gospiću u galeriji Kulturno informativnog centra Lovinac otvorena je 16. svibnja izložba fotografija Lička pruga

slika

10.11.2017.

Ogranak Matice hrvatske u Gospiću

Martinje i predstavljanje knjige LIKA I VELEBITSKO PRIMORJE U HRVATSKOJ KNJIŽEVNOSTI

U petak 10. studenoga nakon misa trodnevnica posvećenih sv.  Martinu  zaštitniku župe  Brušane župnik Nikola Turkalj organizirao je u suradnji s OMH u Gospiću predstavljanje knjige Lika i velebitsko primorje u hrvatskoj književnosti,  koju su priredile Ana Lemić i Jasminka Brala Mudrovčić.  

slika

12.05.2017.

Ogranak Matice hrvatske u Gospiću

Predstavljanje knjige LIKA I VELEBITSKO PRIMORJE U HRVATSKOJ KNJIŽEVNOSTI

Knjiga Lika i velebitsko primorje u hrvatskoj književnosti predstavljena je 12. svibnja pred zagrebačkom publikom u velikoj dvorani Matice hrvatske, tek nekoliko dana nakon što je izašla iz tiska. Knjigu su predstavili potpredsjednik Matice hrvatske Stjepan Sučić, autorice Ana Lemić i Jasminka Brala Mudrovčić, recenzenti Tihomil Maštrović i Hrvojka Mihanović Salopek te potaknuli sve okupljene na čitanje knjige.

slika

10.07.2016.

Ogranak Matice hrvatske u Gospiću

Obilježavanje 160. obljetnice rođenja Nikole Tesle

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u Smiljanu je 10. srpnja održan međunarodni simpozij u povodu 160. obljetnice rođenja Nikole Tesle, genija i vizionara, rođena u Smiljanu pokraj Gospića, čiji izumi više od stoljeća i četvrt zadivljuju svijet i služe mu, a mnoge njegove zamisli bit će ostvarive tek u budućnosti kada znanost za njih bude spremna. U organizaciji gospićkog ogranka Matice hrvatske učenici gospićke gimnazije izveli su s profesorom Valterom Krajcarom pokuse koji su fascinirali Teslu kao učenika.

slika

03.06.2016.

Ogranak Matice hrvatske u Gospiću

Obilježavanje 100. obljetnice PRIČA IZ DAVNINE u Lovincu

Učenici iz Lovinca izradili su veliki plakat koji stoji na ulazu u školu, u školskoj knjižnici s knjižničarkom čitaju priče, saznaju o Kući bajki u Ogulinu i o autoričinu životopisu, pronalaze ilustracije te na satu likovne kulture oslikavaju likove iz bajki kako ih oni zamišljaju.

slika

01.06.2016.

Ogranak Matice hrvatske u Gospiću

Obilježavanje 100. obljetnice PRIČA IZ DAVNINE u Brinju

Učenici Osnovne škole Luke Perkovića izveli su predstavu Sunce djever i Neva Nevičica pod vodstvom profesorice Vesne Kostelac u starom mlinu vretenašu na potoku Brodić.

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva