Ogranak Matice hrvatske u Feričancima

Predsjednik
Jasna Jurković

Dore Pejačević 3
31512 FERIČANCI
Hrvatska

Izvješća

slika

27.04.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Feričancima

Feričance krasi spomen-bista Isidoru Kršnjavom

U subotu 27. travnja na Trgu Matije Gupca u središtu Feričanaca, kao glavni sadržaj 3. Dana Isidora Kršnjavog, svečano je otkrivena spomen-bista Isidoru Kršnjavom, kiparsko-arhitektonsko djelo mladog i perspektivnog akademskog kipara Tea Hercega i renomirane arhitektice Kate Marunica. 

slika

28.04.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Feričancima

2. DANI ISIDORA KRŠNJAVOG, 22. – 28. travnja 2023.

Ogranak Matice hrvatske u Feričancima organizirao je drugu po redu manifestaciju Dani Isidora Kršnjavog, čiji se glavni sadržaj odvijao 22. travnja 2023. godine u Domu kulture u Feričancima. 

slika

01.03.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Feričancima

PREDAVANJE JOSIPA LONČARA „POJAVA I ŽRTVE ŠPANJOLSKE GRIPE NA PODRUČJU ŽUPE DUHA SVETOGA FERIČANCI 1818./1819.“

Ogranak Matice hrvatske u Feričancima ugostio je 1. ožujka 2023. u vijećnici Općine Feričanci Josipa Lončara, magistra povijesti i knjižničarstva iz Našica, koji je održao predavanje Pojava i žrtve španjolske gripe na području Župe Duha Svetoga Feričanci 1818./1819.

slika

22.04.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Feričancima

DANI ISIDORA KRŠNJAVOG u Feričancima

Tragom podatka koji se do sada u znanstvenoj literaturi rijetko pojavljivao, mahom kao bilješka, a koji  navodi da je Isidor Kršnjavi rođen u Feričancima (gdje je njegov otac radio kao geometar na vlastelinstvu plemićke obitelji Mihalović), što je potvrdio i nedavni cjeloviti prijevod zapisa iz Matične knjige krštenih  Župe Feričanci latinista i povjesničara Mislava Gregla,  Ogranak Matice hrvatske u Feričancima  odlučio je pokrenuti kulturnu manifestaciju Dani Isidora Kršnjavog, koja će se održavati na datum njegova rođenja, 22. travnja.

slika

07.04.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Feričancima

Obnovljena Kalvarija u Feričancima

Kulminacija prošlogodišnjeg projekta obnove i proslava otvorenja

slika

24.09.2021.

Ogranak Matice hrvatske u Feričancima

Osnivačka skupština Ogranka Matice hrvatske u Feričancima

U Domu kulture u Feričancima 24. rujna održana je osnivačka skupština Ogranka Matice hrvatske u Feričancima, završni čin inicijative koja je započela 2020, kada su se s članovima inicijativnog odbora sastali predsjednik MH Stipe Botica, akademik Stjepan Damjanović i Milan Bešlić davši snažnu potporu feričanačkim matičarima. Za predsjednicu Ogranka izabrana je Jasna Jurković, za potpredsjednika Marijan Marunica, za tajnicu Zlata Riger Jukić, a članovi su predsjedništva i Božena Martinović Benić i Milan Vrbanus.

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva