Ogranak Matice hrvatske u Ðurđevcu - izvješća

Predstavljene knjige Ivice Šute GOSPODARSKA SLOGA U PODRAVINI OD 1935. DO 1941. GODINE i Vladimira Šadeka PODRAVINA U DRUGOM SVJETSKOM RATU I PORAĆU (1941.-1948.)

Ogranak Matice hrvatske u Đurđevcu  je u suradnji s Gradskom knjižnicom u Đurđevcu i Izdavačkom kućom Meridijani organizirao predstavljanje dviju knjiga o povijesti Podravine u prvoj polovini 20. stoljeća.

Predstavljanje je održano u prostorima Gradske knjižnice u Đurđevcu u srijedu 15. studenoga.
Prva je predstavljena knjiga pod naslovom Gospodarska sloga u Podravini od 1935. do 1941. godine čiji je autor izvanredni profesor s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Ivica Šute. O istraživanju povijesti Podravine u 20. stoljeću i nastanku knjige govorio je sam autor, a sadržaj je ukratko predstavio povjesničar Nikola Cik, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Đurđevcu.


Iste je večeri predstavljena knjiga povjesničara dr. sc. Vladimira Šadeka pod naslovom Podravina u Drugom svjetskom ratu i poraću (1941.-1948.), a o knjizi je uz samog autora govorio docent dr. sc. Željko Krušelj.


O izdavanju predstavljenih knjiga koje obuhvaćaju 13 godina povijesti Podravine govorio je akademik Dragutin Feletar kao glavni urednik u Izdavačkoj kući Meridijani. Za glazbeni ugođaj pobrinuo se duo Bemian iz Peteranca, a predstavljanje je moderirala Martina Makar.

(Mihaela Cik)

fotografije: Dušan TončićUredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva