Ogranak Matice hrvatske u Drnišu - časopisi

DRNIŠKI LIBAR broj 4 2021.

Godišnjak Ogranka Matice hrvatske u Drnišu

Drniški libar godišnjak je drniškog ogranka Matice hrvatske koji objavljuje teme iz područja kulture, povijesti i umjetnosti. Isto tako u njemu se kroničarski prate društveno kulturna zbivanja te važnije obljetnice.

U novome broju Drniškoga libra nakon uvodne riječi glavnog urednika Stipe Ramljaka slijedi rubrika Kronika u kojem nam Stipe Ramljak piše o tome ponavlja li se s pandemijom koronavirusa povijest, dok Antonia Tomić piše o 60. obljetnici drniškoga Gradskoga muzeja. U rubrici ... Iz zbilje, ... Iz prošlosti ... Ivo Ćevid piše o vojno-redarstvenoj operaciji Oluja na području Drniša, Dvor Gaurina piše o doprinosu franjevaca kulturi drniškoga kraja, dok Josip Šiklić piše o određenim demografskim pokazateljima drniškoga kraja. Potom slijede novosti iz poezije Miljenka Galića, Branke Grubač te Ivana Topića. Nakon poezije slijede i novosti iz proze Jadranke Jagode Matić te Ivana Topića. 

Predstavljanje ovoga broja Drniškoga libra, održanoga u sklopu Noći knjige, dostupno je na sljedećoj poveznici: https://fb.watch/8uoEcgor_q/

Uredništvo: Danijela Drezga, Davor Gaurina, Robertina Hrstić, Antonia Tomič, Marija Junaković Ramljak

DRNIŠKI LIBAR broj 4 2021.

Arhiva

Klikni za povratak