Ogranak Matice hrvatske u Drnišu - časopisi

DRNIŠKI LIBAR br. 5

Godišnjak Ogranka Matice hrvatske u Drnišu

Glavni urednik: Stipe Ramljak
Uredništvo:Danijela Drezga, Davor Gaurina, Robertina Hrstić, Antonia Tomić, Marija Junaković Ramljak

Poštovani čitatelji,

pred vama je peti broj Drniškog Libra. Pet godina je relativno brzo prošlo i uspjeli smo ostvariti ovaj mali jubilej. Ipak, iza svega je stajao popriličan trud s puno ljubavi i entuzijazma, bez kojih ne bi bilo moguće ostvariti ništa.

Kao potvrdu za vrijednost svojega dosadašnjeg rada, na Glavnoj skupštini Matice hrvatske 6. studenoga 2021. u Zagrebu, Ogranku Matice hrvatske u Drnišu je dodijeljena Srebrna povelja za Drniški libar. Dodijeljena nagrada je ujedno poticaj i obveza za daljnji rad.

Ideju za pokretanje Drniškog libra dobio sam u Drnišu nakon predstavljanja časopisa Osvit Ogranka Matice hrvatske iz Šibenika. Mislio sam da bismo i mi u Drnišu mogli pokrenuti nešto slično. Iskristalizirala se ideja o formi i imenu časopisa i bez previše razmišljanja krenuo sam u realizaciju. Danas kad razmišljam o tome, i znam koliko je truda potrebno, nisam siguran da bih se tako lako upustio u to. Kolege u Ogranku su svesrdno prihvatile ideju te dali podršku, na čemu im zahvaljujem. Zajednički, kao Uredništvo, smo evo odradili pet brojeva, a šesti je već u pripremi. Nadam se da ćemo doći i do desetog broja.

Mi smo dali formu časopisa, no forma je prazna ljuštura bez sadržaja, zato posebna zahvala autorima koji su sudjelovali sa svojim tekstovima u dosadašnjim brojevima te dali tkivo i sadržaj časopisu. Kako je forma bez sadržaja prazna, tako je i sadržaj bez forme neuobličen i neostvaren do kraja. Zbog toga također posebna zahvala autorima koji su svojim fotografijama i slikovnim prilozima omogućili vizualno obogaćivanje časopisa. Da časopis dobije prepoznatljiv vizualni identitet, izuzetno je doprinio naš grafički dizajner gospodin DamirČulina, na čemu mu hvala.

Hvala pokroviteljima i sponzorima na financijskoj i organizacijskoj podršci.

Veliko hvala vama čitateljima na dosadašnjem praćenju, vi ste svrha ovog časopisa.

Glavni urednik Stipe Ramljak

Lektura: Mihaela Rossi
Grafičko oblikovanje: Damir Čulina

DRNIŠKI LIBAR br. 5

Arhiva

Klikni za povratak