Ogranak Matice hrvatske u Čitluku - izvješća

Otvorenje humanitarne izložbe POMOZIMO ZAJEDNO

Otvaranje humanitarne putujuće izložbe pod nazivom „Pomozimo zajedno“ održano je sinoć u Srednjoj školi dr. fra Slavka Barbarića. Izložbu umjetničkih radova organizirala je HU fra Mladen Hrkać u partnerstvu s Ogrankom Matice hrvatske iz Čitluka i HU fra Didak Buntić s ciljem upoznavanja Brotnjaka s Projektom izgradnje objekta „Dom fra Mladen Hrkać“ za smještaj osoba na liječenju u Zagrebu.

Ovom prilikom vam želimo predstaviti projekt jedinstven na području Europe, projekt izgradnje objekta „Dom fra Mladen Hrkać“. Krajem 2016. godine Grad Zagreb je Udruzi dodijelio pravo građenja na gradskom zemljištu u Dubravi za izgradnju objekta, odnosno naših vlastitih kapaciteta. Na zemljištu veličine 5000 m2 bit će izgrađen moderan i funkcionalan objekt koji će omogućavati smještaj za 220 osoba istovremeno. Izgradnja Doma će pružiti visoko kvalitetne socijalne usluge koje su inovativne na razini cijele Europe, zbog čega je projekt proglašen projektom od nacionalnog interesa – kazala je Kristina Govorko, voditeljica širokobriješkog ureda HU fra Mladen Hrkać koja je okupljene također upoznala s mogućnošću sudjelovanja u on-line aukcije na www.humh.hr.

Svi zainteresirani putem interneta mogu sudjelovati u akciji na kojoj su ponuđeni donirani umjetnički radovi, a akcija će biti zaključena na kraju godine.

Čitluk je trinaesta postaja putujuće humanitarne izložbe koja će na svom putovanju posjetiti više od trideset gradova u BiH i Hrvatskoj. Radost i zadovoljstvo da pruže podršku HU fra Mladen Hrkać u organizaciji izložbe u Čitluku imali su Ogranak Matice hrvatske Čitluk i Humanitarna udruga fra Didak Buntić, te je stoga prof. Andrija Stojić, predsjednik OMH Čitluk, uz nekoliko prigodnih riječi otvorio sinoćnju izložbu.

Stojić je tako sinoć kazao kako će projekt u Čitluku trajati tjedan dana i najavio da će Ogranak Matice hrvatske u Čitluku projekt podržati donirajući jedno umjetničko djelo iz svog fundusa kako bi dobro učinili još boljim.

U svrsi i zadaći, ne samo OMH Čitluk, nego i HU fra Didaka Buntić, svih naših udruga, broćanskih gospodarstvenika, naših svećenika i svih onih drugih dobrog i otvorenog srca, mi podupiremo ovu humanitarnu udrugu te joj potpomažemo u nastojanju da u zajedništvu i prijateljstvu sa svima nama raste i ostvari svoje ciljeve – poručio je Andrija Stojić i pozvao sve zainteresirane da na izložbama u svojim gradovima ili putem interneta razgledaju izložbu i uključe se u aukciju na kojoj je ponuđeno sedamdesetak doniranih umjetničkih radova.

Projekt putujuće izložbe provodi se u partnerstvu s Hrvatskom maticom iseljenika i Maticom hrvatskom i njezinim ograncima, a izložba u Čitluku lijepo se uklopila u proslavu Dana općine Čitluk i 712. obljetnice prvog pisanog spomena imena Brotnjo.

(Andrija Stojić)Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva