Ogranak Matice hrvatske u Čitluku - izvješća

Objavljen novi broj dječjeg lista CVRČAK

Objavljen je novi broj dječjeg lista Cvrčak. Najnovije izdanje Cvrčak je, u skladu s vremenom u kojem je tiskano, u pravome blagdanskom ruhu. Naslovnicu najnovijega broja krase blagdanske dekoracije, a u obilju zanimljivih sadržaja mogu se pronaći i oni vezani uz blagdane. 

Uz prigodnu čestitku i želju da čitatelji Cvrčka uživaju u predstojećim blagdanima, iz Uredništva lista su poručili:
U novome broju dječjeg lista “Cvrčak” učenici naših osnovnih škola, njihovi roditelji i nastavnici mogu pročitati i pronaći puno zanimljivih sadržaja: kako je Sveti Nikola razveselio učenike u OŠ Bijakovići i mališane u dječjem vrtiću Čitluk, kako je obilježen Dan OŠ Čerin, kako je obilježen Dan jabuka i Međunarodni dan djeteta, a kako Mjesec knjige.

Pročitajte kako su učenici odali počast žrtvama Vukovara, kako je obilježen blagdan Svih Svetih, zatim kakva je tribina održana u OŠ Čerin i Bijakovići i što su roditelji mogli naučiti o ranom prepoznavanju ovisnosti o drogama u djece.

U “Kutku za sretno odrastanje” učenike poučavamo kako u ovo blagdansko vrijeme mogu svojim darom zagrljaja, pažnje, pomaganja, ljubavi ugrijati nečije srce; u “Kutku za roditelje” pročitajte o važnosti očeve ljubavi. Pročitajte i zanimljiv igrokaz: “Pomagači Svetog Nikole”, naučite nešto novo o Sunčevom sustavu, o Pripyatu- gradu duhova, o kralju Tomislavu; pogledajte kako naši učenici crtaju, zabavite se uz “Zabavni kutak”…

(Andrija Stojić)Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva