Ogranak Matice hrvatske u Čitluku - izvješća

Predstavljena knjiga Mare Ožić Bebek Imotice
SOVIN SMIJEŠAK
i otvoreni DANI MATICE HRVATSKE u Brotnju

 „Sovin smiješak“, peta knjiga autorice Mare Ožić Bebek Imotice predstavljena je sinoć u Hotelu Brotnjo. Predstavljanje zbirke aforizama, epigrama, basni, zgoda i anegdota, Ogranak Matice hrvatske Čitluk organizirao je na početku svoje tradicionalne kulturne manifestacije Dani Matice hrvatske u Brotnju.

Na početku sinoćnjeg programa, Andrija Stojić, predsjednik OMH Čitluk, poželio je dobrodošlicu ljubiteljima lijepe riječi i predstavio Vesnu Ujević, koja je sinoć govorila o knjizi „Sovin smiješak“  i čitala odabrane dijelove knjige te samu autoricu Maru Ožić Bebek Imoticu. Stojić je također govorio o manifestaciji koju OMH Čitluk organizira u svrhu poticanja ponosa na vlastitu baštinu i podizanja svijesti o važnosti sveukupnog duhovnog dobra.  Mara Ožić Bebek svoju petu knjigu izdala je obilježavajući 70. rođendan pa je stoga i predsjednik OMH Čitluk Andrija Stojić, imotskoj spisateljici sinoć darovao prigodni dar.

Duhovite i satirične zapise ukoričene u knjigu „Sovin smiješak“ Mara Ožić Bebek objavila je u nedjeljnoj emisiji "Kad se smijah tad i bijah" Hrvatskog radija - Radio Splita koju uređuje Mladen Vuković, a govoreći o knjizi autorica je kazala kako je riječ o nastavku „Marini mrđalica“, knjige humoristično-satiričnog sadržaja koja je objavljena 2010. godine i imala je predstavljanje u Čitluku početkom 2011. godine.

Govoreći o svom stvaralaštvu autorica je kazala kako ju je uvijek nadahnjivala njena obitelj, Imotski i Imotska krajina, te da je knjige uvijek pisala jezikom koji svakodnevno čuje nastojeći na taj način sačuvati jezik svog kraja i svu njegovu ljepotu.

- S humorom živimo. Humor je ono što nas drži. I u najtežim trenutcima triba se smijat, triba bit raspoložen, volit ljude, ne se uvuć u internet, ne guglat i lajkat, nego čitati. Volim djecu koja čitaju, koja barem jednu knjigu uzmu za čitanje u knjižnici – kazala je pred kraj predstavljanja svoje knjige Mara Ožić Bebek, nakon čega je autorica glazbenicama iz Osnovne glazbene škole Brotnjo, koje su glazbeno obogatile program predstavljanja, darovala po jedan primjerak svoje knjige „Zovem se Donna“ .Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva