Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu - izvješća

Otvorena izložba MLADEN GENC - RATNI FOTO ZAPISI

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu, Međimurske županije i Državnog arhiva u Varaždinu, 16. siječnja u dvorani Scheier u Čakovcu otvorena je izložba Mladen Genc – ratni foto zapisi. Izložba je nastala kao rezultat aktivnosti Državnog arhiva u Varaždinu na prikupljanju i prezentaciji arhivskog gradiva o Domovinskom ratu.

U fotoarhivu Mladena Genca nalazi se oko 1000 fotografija prikupljenih na ratištima diljem Hrvatske, a sama izložba donosi izbor od sedamdesetak fotografija popraćenih kratkim komentarima autora, aktivnog sudionika i dragovoljca Domovinskog rata.  Izložba je tzv. „putujuća“ i do sada je predstavljena u gradovima diljem Hrvatske.

Otvorenju izložbe su, uz ostale, nazočili i brigadir Marijan Kretić u ime Ministarstva obrane, koji je istaknuo iznimnu važnost gradiva iz Domovinskog rata te uputio poziv da se i dalje prikuplja i predstavlja javnosti, zatim ravnatelj Državnog arhiva u Varaždinu, Damir Hrelja,  autor Mladen Genc te predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu, Ivan Pranjić.

Izložba će se moći razgledati do 31. siječnja nakon čega seli u Koprivnicu.

(Marjana Zdolec)Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva