Ogranak Matice hrvatske u Bugojnu - izvješća

Božićni sajam u Bugojnu

Peti jubilarni bugojanski Božićni sajam u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Bugojnom   svečano je otvoren 21. prosinca, uz prisutnost velikoga broja građana koje hladno vrijeme nije spriječilo da dođu u velikom broju. 

Ove godine sajam je bogatiji za novih 20 kućica koje ostaju u trajnom vlasništvu Ogranka Matice hrvatske u Bugojnom i koje će u budućnosti pomoći da ovaj kulturni događaj bude što bolji.
Razne delikatese, prirodne i ljekovite proizvode, suvenire i predmete kućne radinosti, predstavilo je više od 20 izlagača iz Sarajeva, Zenice, Bosanskog Šamca, Livna, Kupresa i Bugojna. U ime organizatora na otvorenju sajma, prisutnima se obratio predsjednik Ogranka Antonio Džolan, zahvalivši se svima koji su pridonijeli održavanju sajma, a posebno Općini Bugojno. Svečanost održavanja jubilarnog 5. Božićnog sajma u Bugojnu dolaskom je uveličao potpredsjednik Matice hrvatske Stjepan Sučić, a na značaj održavanja sajma ukazao je predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić. Tom prilikom, pročitano je i pismo podrške potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović. Pozivom na molitvu, sajam je blagoslovio župnik crkve sv. Antuna Padovanskog fra Zoran Tadić, a proglasio otvorenim načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su članovi Napretkovih folklornih sekcija iz Bugojna, Hrvatsko kulturno društvo Kandija, članovi tamburaškog sastava „Zlatne žice“, te jazz sastav iz Banjaluke „Albert B. Savić & The Invisibles“. U maloj dvorani KSC Bugojno održano je predavanje „Matica: 175 godina“ potpredsjednika Matice hrvatske Stjepana Sučića, a u večernjim satima nastupio je bend iz Banjaluke „Balkan Express“.

Sajam je svečano zatvoren 23. prosinca izvedbom predstave „Šmizle“ Gradskog kazališta Vitez u suradnji s teatrom Fedra Bugojno.

(Antonio Džolan)Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva