Ogranci - Knjige - Autori

Đuro Mesić

Đuro Mesić

Đuro Mesić, ekonomist za trgovinu, rođen 4. veljače 1955. godine u Golobrdcima. Osnovnu školu pohađao u Mihaljevcima 1.-4. razreda i Požegi 5. - 8. razreda gdje je završio i Školu učenika u privredi zanimanje strojobravar. Uz rad završio za rukovaoca kompresorskih uređaja. Zaposlen u P.I. Zvečevu od 1975. - 1996. godine kao pogonski mehaničar, te radio na mjestu poslovođa održavanja, član raznih komisija, Sindikata i Radničkog savjeta. Stalnim radnim izazovima i učenjem završio Višu ekonomsku školu zvanje Ekonomist za trgovinu na Veleučilištu u Požegi.

Od 1976. godine oženjen, živio u Požegi, a danas u Novom Čiču. Aktivno se bavio nogometom te igrao za NK Parasan Golobrdci, NK Croatia Mihaljevci, NK Sloga Trenkovo, NK Papuk Velika. Prestankom igranja bio tajnik, trener, sudac i delegat. Danas član uprave HRK Gorica iz Velike Gorice.

U Domovinskom ratu Branitelj Dragovoljac i prvi zapovjednik odreda Narodne zaštite MZ Orljava, Požega. Početkom 1992. godine završio obuku za pirotehničara u Zagrebu na Sljemenu. Aktivno sudjelovao u razminiravanju Hrvatske kao pirotehničar-koordinator u ratu, a od 1996. godine u AKD Mungos kao Voditelj skupine, Voditelj momčadi Pakrac i Voditelj radilišta.

Od 2001. godine na istim poslovima i kao menadžer u privatnim tvrtkama Rumital Zagreb i Terraflrma Sisak, a zadnjih 8 godina prije mirovine kao Pirotehnički nadzornik u Hrvatskom Centru za Razminiranje. Radio u svim krajevima diljem Lijepe Naše, na otoku Visu i u Hercegovini.

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Knjige

MIHALJEVCI

MIHALJEVCI

166 str.

2022.