Ogranci - Knjige - Autori

Nikola Cik

Nikola Cik

Nikola Cik rođen je 12. travnja 1990. godine u Đurđevcu. Osnovnu školu i opću gimnaziju polazio je u Đurđevcu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu upisao je 2009. godine jednopredmetni preddiplomski studij povijesti i završio ga 2012. godine nakon čega je upisao jednopredmetni diplomski studij povijesti (modul rani novi vijek) i to istraživačko i nastavničko usmjerenje. Diplomirao je 24. veljače 2014. godine.

Dobitnik je Rektorove nagrade u akademskoj 2012./2013. godini za studentski rad pod naslovom Između pijeska i vode: prinosi ekohistoriji Đurđevca. Do sada je objavio nekoliko znanstvenih članaka u časopisu za multidisciplinarna istraživanja Podravina, Podravskom zborniku i drugim zbornicima. Do sada je objavio i petnaestak prikaza novih knjiga i znanstvenih skupova. Posebno se bavi ekohistorijom, povijesnom demografijom i genealogijom.

Redovito održava javna predavanja s temama zavičajne povijesti, a u suradnji s kulturnim institucijama u Đurđevcu, Vir-ju i drugim mjestima u Podravini. Sudjeluje na znanstvenim skupovima i radi na promociji zavičajne povijesti pripremanjem radio emisija i objavljivanjem na internetskim portalima.

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Knjige