Ogranci - Knjige - Autori

Midhat Ajanović Ajan

Midhat Ajanović Ajan je pisac, profesor filma, filmski autor i karikaturist, rođen u Sarajevu 1959. Diplomirao je novinarstvo u Sarajevu i učio animaciju u Zagreb filmu. Od 1994. živi u Göteborgu (Švedska), gdje je doktorirao s filmološkom tezom. Voditelj je odsjeka za animaciju i vizualne komunikacije na švedskom Sveučilištu West u Trollhättanu.
Objavio je više knjiga raznih žanrova i na nekoliko jezika - sedam romana, od kojih su četiri objavljena u Hrvatskoj: JalijašKatapultSalijevanje strave i Portret nacrtan ugljenom i kišom te više djela iz povijesti i teorije animiranoga filma. Za svoj rad nagrađivan je na uglednim književnim i filmskim manifestacijama i izložbama diljem svijeta. Između ostaloga, dobio je i posebno priznanje za doprinos u proučavanju animacije koju dodjeljuje zagrebački Animafest. 
2010. godine na Međunarodnom sajmu knjige u Göteborgu za roman Portret nacrtan ugljenom i kišom dobiva Klas deWilderovu nagradu koja se dodjeljuje najboljem švedskom piscu useljeničkog podrijetla.

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Knjige

Film i strip

Film i strip

272 str.

2018.

Slike koje pričaju

Slike koje pričaju

271 str.

2021.