Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici - izvješća

208. Matičin četvrtak s velikogoričkim gimnazijalcima

Zanimljiva večer u sklopu Matičina četvrtka ponovno je povezala Gimnazijalce i velikogorički Ogranak Matice hrvatske u drugom susretu VG Gimnazijalaca i VG Matice koji se održao 3. svibnja u Muzeju Turopolja.

„Još Horvatska ni propala dok mi živimo“ naziv je glazbeno – scenske večeri koju su ovom prilikom pripremili učenici, glazbenici i umjetnici Gimnazije Velika Gorica.


Tamburice su se oglasile pod vodstvom Josipa Jurenića, Stjepana i Luke Kosa, Ivana Ivacia i Antea Magaša koji su kroz glazbu uveli u ovu zanimljivu večer.
Katarina Bačurin pripremila je monolog iz „Breze“, Tin Šaban iznio je zanimljive podatke o Prelijepoj Našoj, a Vili Kušen i Leon Marijan izveli su klasični blues na gitari i usnoj harmonici.
Djevojački zbor GVG-a zapjevao je predivne pjesme, Patrik Vuković, Luka Kušec i David Dianežević predstavili su prezentaciju „Podgutnica pod vratom i žganci v tanjeru“, Sara Glogovčan izvela je pjesmu Antuna Gustava Matoša, a Katarina Vidas predstavila je svoj kraj – naime, ona dolazi iz Novalje, s otoka Paga.

Red pjesme, red smijeha, red recitacija i zanimljivih podataka, uz voditeljske palice Marije i Brune, zanimljiva večer uz talentirane mlade ljude i veliki broj prisutnih označila je susret generacija i lijepo druženje.

 (Ana Peternac Bučan)Uredništvo

Ida Hitrec

Tajnica za ogranke Matice hrvatske

Ogranci

Arhiva