Ogranak Matice hrvatske u Slatini - izvješća

Predstavljena knjiga pjesama Marije Kenjerić
ŽIVOT, SNOVI I STIHOVI

Ogranak MH Slatina organizirao je 15. listopada 2017. u Zavičajnom muzeju Slatina predstavljanje prve zbirke pjesama čađavačke pjesnikinje Marije Kenjerić „Život, snovi i stihovi“. Knjiga je predstavljena u sklopu programa 23. Međunarodnog glazbenog festivala „Dani Milka Kelemena“.

Skup je pozdravila direktorica festivala Jadranka Srdoč i predsjednica Ogranka Matice hrvatske Zorica Varga.

Pjesme iz zbirke čitale su: Zrinka Brajnović, Ljiljana Ivanković, Slavica Ostrogonac, Hana Tepeš, Ivana Strupar, Ksenija Vujanović Juras i autorica.

Knjigu je predstavila Zorica Varga koja je i napisala recenziju zbirke pjesama koju je naslovila „Slavonska duša i divani Marije Kenjerić“.

„U pjesničkoj se zbirci čađavačke pjesnikinje Marije Kenjerić zrcali punina narodnog života i duša zemlje slavonske na osobit način. Za nju je pisanje, kako sama kaže, putovanje.

...U tišini svoga srca autorica plete niti jesenjih boja, niže riječi u vrtlogu duše, sjetne i poletne, molitvom dušu snaži, u Božjoj blizini sklad neba i zemlje traži.

Pišući o sebi ispovjednim stilom, pjeva o svom životu, nemirima, kušnjama, zanosima, snovima i stvarnosti.“

Predstavljanje knjige poprećeno je likovnom izložbom Bernarde Erdec, pučke slikarice iz Šaševa, čija su djela poslužila kao ilustracije u knjizi.

Svečano ozračje svojim je nastupom upotpunio KUD Dika pod  vodstvom Darija Vrbaslije.Uredništvo

Ida Hitrec
Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva