- izvješća

Zatvaranje "Mostarskog proljeća - XVII. dana Matice hrvatske u Mostaru"

Manifestaciju je zatvorio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, kojemu su tom prigodom uručene i posebne nagrade – Velika povelja Matice hrvatske Mostar i Kristalna Matica maestra Vjekoslava Šuteja, za dugogodišnju potpo

Koncertom u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače na kojem je izvedena MozartovaKrunidbena misa i Vivaldijeva Gloria, RV 589, spušteni su zastori još jednoga Mostarskog proljeća – XVII. dana Matice hrvatske u Mostaru. Manifestaciju je zatvorio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, kojemu su tom prigodom uručene i posebne nagrade – Velika povelja Matice hrvatske Mostar i Kristalna Matica maestra Vjekoslava Šuteja, za dugogodišnju potporu i osobit prinos programima Mostarskog proljeća.

 

 


Zatvaranje Mostarskog proljeća 2015.

 

Priznanja su mu uručili rektorica Sveučilišta u Mostaru i predsjednica Ogranka MH u Mostaru Ljerka Ostojić i počasni predsjednik MH akademik Josip Muselimović. Na koncertu kojim su završeni ovogodišnji Matičini Dani u Mostaru, nastupile su solistice Ilijana Korać (sopran) i Monija Jarak (mezzosopran) te solisti Stefano Surian (tenor) i Marijo Krnić (bas), uz Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Mostaru i Akademski zbor Pro musica i Simfonijski orkestar Mostar. Izvedbom je dirigirao Igor Tatarević. Ovogodišnje izdanje Mostarskog proljeća ponudilo je mnoštvo vrijednih programa među kojima se ističe velebna izložbaViribus unitis, u Galeriji Aluminij, s 95 umjetnina majstora likovne umjetnosti, između ostalih – Delacroixa i Dalija. (G. G.)

Izvor: Vijenac, god. XXIII, br. 555, 11. lipnja 2015.

http://www.matica.hr/vijenac/555/IZ%20OGRANAKA/Uredništvo

Ida Hitrec
Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva