Ogranak Matice hrvatske u Grudama - izvješća

Predstavljanje Zbornika radova u čast dr.sc. fra Baziliju Pandžiću

U nedjelju 28. siječnja u dvorani Osnovne škole Antuna Branka i Stanislava Šimića predstavljen je Zbornik radova u čast najstarijega Drinovčanina, fra Bazilija Pandžića koji 30. siječnja 2018. navršava 100 godina.

U nazočnosti Mostarsko-duvanjskoga biskupa dr. sc. Ratka Perića, provincijala Hercegovačke franjevačke provincije u Mostaru dr. sc. fra Miljenka Šteke, Generalnoga vikara Mostarsko-duvanjske biskupije mr. sc. don Željka Majića, humačkoga gvardijana fra Daria Dodiga, drinovačkog župnika i domaćina fra Josipa Mioča i njegova kapelana fra Velimira Bagavca, predsjednika Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenka Ćosića, Načelnika općine Grude Ljube Grizelja, Franjvačkih novaka s Humca, franjevačkih postulanata iz Mostara, mnogih drugih fratara i časnih sestara, fra Bazilijeva brata Kreše i mnogobrojne rodbine i prijatelja, župljana Drinovaca i okolice, predstavljen je zbornik u fra Bazilijevu čast i proslavljen njegov 100. rođendan.

Govornici na ovom predstavljanju u čestitarskom tonu svi su od reda zahvalili su fra Baziliju za njegov velik doprinos znanosti, posebno povijesnoj, te mu zaželjeli dug i zdrav život. Prisutnima se obratio i sam fra Bazilije, s izrazima zahvalnosti. Fra Bazilije je primio i prigodne darove, a fešta se nastavila u dvorani župnog ureda u Drinovcima gdje se kušala slavljenička torta. Profesor Zvonimir Glavaš je stručno moderirao i vodio program, a glazbom su ovu večer uljepšali Frama Drinovci, fra Marin Karačić i Grudski gangaši.

Uistinu je dostojno i pravedno nakloniti se životu i djelu ovoga čovjeka, fratra, svećenika, našega sugrađanina, koji živi stotu godinu od svoga rođenja. Hercegovačka franjevačka provincija Mostar, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Ogranak Matice hrvatske u Grudama pripremili su ovaj zbornik u čast dr. sc. fra Baziliju Pandžiću i darovali ga slavljeniku za 100. rođendan, želeći mu od srca da zakorači po još mnoge godine s Božjim blagoslovom i dobrim zdravljem.

(Mario Bušić)Uredništvo

Ida Hitrec
Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva