Ogranak Matice hrvatske u Grudama - izvješća

Predstavljen novi broj Godišnjaka Ogranka Matice hrvatske u Grudama
SUSRETI 11

U Hrvatskom kulturnom domu, u Gradskoj knjižnici u Grudama u srijedu, 6. prosinca predstavljen je najnoviji Godišnjak Ogranka Matice hrvatske u Grudama: SUSRETI 11, koji je prošli tjedan izašao iz tiska. 

Susrete su predstavili prof. Dominika Andrijanić i prof. Mladen Leko. Oboje su članovi uredništva i stalni suradnici grudskoga Godišnjaka. Kazali su kako su zadovoljni s Godišnjakom Ogranka Matice hrvatske u Grudama jer Susreti dopiru do školaraca i studenata, radovi u Susretima služe kao izvor za znanstvene radove, te mladi pjesnici i pisci nalaze svoje ostvarenje u Susretima objavom svojih uradaka. Ovo je pravi grudski almanah, izvor mnogih zanimljivih podataka iz naše prošlosti i sadašnjosti.


Istaknuto je kako je za jednu malu sredinu, kakva je općina Grude, objavljivanje ovoga i ovakvog časopisa već 11 godina zaredom velik uspjeh za svaku pohvalu.
Posebne su pohvale otišle na adresu mr. art. Andrijane Mlinarević Cvetković koja je od 1. do 11. broja dizajnirala ovaj Godišnjak, i njegovu prepoznatljivu koricu.
Susreti 11 objavljeni su i na mrežnim stranicama Ogranka Matice hrvatske u Grudama www.maticahrvatska-grude.org, kao mrežno izdanje s posebnim ISSN-brojem.
Ovu kulturnu večer svojim glazbenim točkama uljepšali su prof. Zvonimir Pejić koji je na gitari pratio sjajan glas grudske solistice Marije Tomić.
Ivana Bošnjak je vodila program, a publika je bila vrlo zadovoljna prezentacijom.
Na kraju, svima koji su došli u Grude na ovo predstavljanje, Ogranak je, kao Božićni poklon, darovao najnoviji broj Godišnjaka Susreti 11.Uredništvo

Ida Hitrec

Tajnica za ogranke Matice hrvatske

Ogranci

Arhiva