Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku - izvješća

Predstavljanje knjige Ivanke Jemo URBANA MATRICA GRADA DUBROVNIKA, UTJECAJ VELIČINE I OBLIKA PARCELE U NJEZINU OBLIKOVANJU

U suizdanju OMH u Dubrovniku i ArTresor naklade 17.travnja dubrovačkoj je publici predstavljena nova knjiga Urbana matrica grada Dubrovnika, utjecaj veličine i oblika parcele u njezinu oblikovanju autorice Ivanke Jemo, arhitektice i doktorice znanosti. 

Autorica analizira i istražuje značajne povijesne izvore o izgradnji grada Dubrovnika, što predstavlja vrijedan doprinos budućim urbanističkim istraživanjima o Gradu. Ogranak je predstavio 25.travnja i svoj novi broj časopisa za književnost i znanost Dubrovnik 1/2018. Uvodne tematske stranice posvećene su obilježavanju 700. godišnjice neprestanog djelovanja Ljekarne Male braće u Dubrovniku, te sadrže pojedine radove sa simpozija održanog u Dubrovniku u studenom 2017. godine povodom navedene godišnjice. Središnji dio časopisa posvećen je pjesniku Mihu Monaldiju (1540.-1592.) i njegovim Prigodnim sonetima koje je preveo Tonko Maroević.

(Ana Rajić)Uredništvo

Ida Hitrec
Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva