Obavijesti

Otvorena nova sezona prestižne Komunikološke škole Matice hrvatske

Zagreb, 15. listopada 2012.
Peta Komunikološka škola Matice hrvatske na temu Mediji i nasilje otvorena je u Matici hrvatskoj u Zagrebu. Dvanaest iznimnih studenata komunikologije Hrvatskih studija i novinarstva Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, do 21. listopada imat će priliku sudjelovati na predavanjima, radionicama i susresti se s više od 30 domaćih i inozemnih priznatih stručnjaka s područja komunikologije, novinarstva, umjetnosti i drugih srodnih područja.

Ovogodišnja Komunikološka škola detaljno obranuje temu medija i nasilja u tradicionalnim i elektroničkim medijima, računalnim igrama te filmskoj, glazbenoj i oglašivačkoj industriji. Uvidom u sociološke i psihološke posljedice konzumiranja nasilnoga sadržaja, cilj je polaznike potaknuti na promišljanje i društveni angažman te odgovorni rad u medijima i odnosima s javnošću.

Uz Igora Zidića, predsjednika Matice hrvatske i uvažene akademike Tonka Maroevića i Josipa Bratulića, u ovogodišnjoj Komunikološkoj školi menu ostalima sudjeluju: Vesna Bilić, Aleksa Bjeliš, Krunoslav Borovec, Mila Jelavić, Igor Kanižaj, Danijel Labaš, Joško Marušić, Krešimir Mikić, Ernest Strika, Božo Skoko, Ivica Vidović.

Osim predavanja, studenti će imati prilike dodatno usavršiti svoje prezentacijske vještine u seriji radionica o javnom nastupu, ali i saznati više o kulturnim znamenitostima grada Zagreba i hrvatskoj kulturnoj baštini.

Komunikološka škola MH pokrenuta je 2008. godine kako bi pružila dodatno izvanfakultetsko multidisciplinarno stručno usavršavanje najboljim studentima komunikologije i novinarstva. Partneri projekta su Fakultet političkih znanosti i Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu. Nositelji programa ugledni su hrvatski znanstvenici, stručnjaci i medijski djelatnici. Cilj je Škole buduće nositelje hrvatskoga medijskog života dodatno osposobiti za obavljanje najodgovornijih zadaća u hrvatskom medijskom i komunikacijskom prostoru kao dijelu svjetskoga medijskog prostora.

Dosad su kroz Matičinu Komunikološku školu prošle četiri generacije mladih i perspektivnih studenata, koje ostaju vezane uz Odjel za medije Matice hrvatske te sudjeluju u različitim projektima od društvenog značaja.

Kontakt:
Klara Čičin-Šain, tajnica Komunikološke škole MH
klara@matica.hr
099 217 50 48


Pregled

datum