Obavijesti

Natječaj za polaznike FILOZOFSKE ŠKOLE MATICE HRVATSKE 2012.


FILOZOFSKA ŠKOLA MATICE HRVATSKE

Slijedom dosadašnjega pozitivnog iskustva Matica hrvatska organizira 2012. u Orebiću drugu po redu Filozofsku školu sa svrhom da se nadarenim i perspektivnim studentima i doktorandima filozofije pruži dodatno izvannastavno obrazovanje. Stoga Matica hrvatska raspisuje natječaj za izbor studenata Filozofske škole MH 2012. koja će se održati u Orebiću, na Pelješcu, od 13. do 20. svibnja. Odabranim studentima i doktorandima bit će stipendijom Matice hrvatske pokriveni troškovi puta, smještaja i boravka u Orebiću za vrijeme trajanja Škole.
Tema je ovogodišnje Škole, na koju je pozvano sedam predavača, djelo Martina Heideggera Bitak i vrijeme. Izvedba programa uključuje predavanja i rasprave o osnovnim temama djela te intenzivan rad na tumačenju odabranih dijelova teksta. Teme koje će se ponajprije obrađivati jesu: svjetovanje svijeta, ono tu, propadanje, odlučnost i briga, bitak za smrt, vremenitost i povijesnost.

Natječaj za polaznike generacije 2012.
Na natječaj se mogu prijaviti studenti posljednjih godina preddiplomskoga studija, studenti diplomskog studija i doktorandi filozofije s prosjekom ocjena iz filozofskih kolegija iznad 4,0.
Prednost pri izboru imat će pristupnici sa znanjem njemačkoga jezika.

U pisanoj prijavi za natječaj treba navesti:
- vrstu i godinu studija
- prosjek ocjena
- svjetske i klasične jezike koje pristupnik poznaje

Uz prijavu treba priložiti:
- kraći životopis
- preporuku nastavnika na studiju koji pristupnik pohađa
- obrazloženje interesa za ovogodišnju temu Škole (od jedne do dvije kartice teksta)

Prijavu s prilozima i kontakt-adresom treba dostaviti elektronički na e-mail petar.segedin@du.t-com.hr ili mcvjetko@matica.hr ili poštom na adresu: Matica hrvatska, za Filozofsku školu, Ulica Matice hrvatske 2, 10000 Zagreb, do 15. veljače 2012. Voditelji Filozofske škole, prof. dr. Damir Barbarić, dr. Petar Šegedin i prof. dr. Ozren Žunec, održat će po potrebi tijekom ožujka u Matici hrvatskoj razgovor s pristupnicima koji su odabrani u širi izbor. O terminu razgovora kandidati će biti pravodobno obaviješteni. Lista odabranih 10 kandidata bit će objavljena do 31. ožujka 2012.
Pregled

datum