Obavijesti

KORČULANSKA KOMUNIKOLOŠKA ŠKOLA MATICE HRVATSKE - NATJEČAJ ZA POLAZNIKE GENERACIJE 2018.

Matica hrvatska i njezin Odjel za medije pokrenuli su Komunikološku školu 2008. sa željom da se mladim i perspektivnim studentima novinarstva i komunikologije pruži dodatno izvannastavno obrazovanje s područja medija. U studenome ove godine – o desetoj obljetnici osnivanja KŠMH - održat će se deveta po redu Komunikološka škola i novih 12 studenata imat će priliku biti dio ovog projekta. Potaknuti uspjesima prethodnih generacija te zadovoljstvom predavača i studenata, raspisujemo Natječaj za izbor studenata Korčulanske komunikološke škole MH 2018, koja će se održati u Gradu Korčuli od 15. do 19. studenoga 2018. na temu: Medijski odgoj za odgovorni javni govor.

Polaznici Škole u zajedničkom radu i dijalogu s predavačima potražit će odgovore na pitanja koji su izazovi medijskoga odgoja i javnog govora u Hrvatskoj, kakav je hrvatski politički javni govor, je li javni govor javna odgovornost i kako izgleda javni govor i medijski odgoj u praksi. Jednako tako, polaznici će imati priliku usavršiti svoj javni nastup, te se upoznati s odabranim lokalnim medijima i njihovim radom.

Natječaj za polaznike generacije 2018.

Na natječaj se mogu prijaviti kandidatkinje i kandidati koji ispunjavaju ove uvjete:

-          prosjek ocjena u dosadašnjem studiju iznad 4,0

-          prijaviti se mogu studenti 3. godine preddiplomskog studija novinarstva/komunikologije, odnosno 1. i 2. godine diplomskog studija novinarstva/komunikologije sa Sveučilišta u Zagrebu.

Prednost pri izboru imat će kandidatkinje i kandidati koji:

-          se samostalno koriste računalom,
-          imaju izrazitu sklonost timskom radu,
-          posjeduju dodatne vještine i znanja,
-          se bave izvannastavnim aktivnostima,
-          imaju iskustva u radu udruga,
-          imaju objavljene radove u novinarstvu ili znanosti,
-          su dobitnici nagrada ili posebnih priznanja.

Pisanu prijavu na natječaj zajedno s biografijom i motivacijskim pismom potrebno je poslati mailom na adresu mcvjetko@matica.hr do 28. listopada 2018. Na istu adresu možete se obratiti za sva pitanja u vezi natječaja i Komunikološke škole.

Razgovori s kandidatima koji zadovolje minimalne uvjete održat će se po završetku roka za prijavu.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Matice hrvatske, Hrvatskih studija i Fakulteta političkih znanosti (www.matica.hr, www.hrstud.hr, www.fpzg.hr).Pregled

datum