Obavijesti

Poziv članovima Matice hrvatske

Zagreb, 3. listopada 2012.
Članovima Matice hrvatske


Poštovani!

Molimo Vas da sudjelujete u akciji povećanja i pomlađivanja članstva kako bi se što bolje mogao provoditi kulturni i prosvjetni program Matice hrvatske. Potražite sve one koji mogu pridonijeti njegovanju hrvatskoga jezika i književnosti, očuvanju kulturne baštine i razvijanju hrvatskoga nacionalnog identiteta. Upoznajte ih s najvažnijim programima Matice hrvatske, osobito temeljnim knjigama, časopisima i novinama Vijenac - književnim listom za kulturu, umjetnost i znanost. Pozovite ih da se upišu u Maticu hrvatsku. Nadamo se da ćete se obratiti mladima - učenicima i studentima.

Ne odgađajući ovu obvezu za neka druga vremena i za neke bolje prilike ispunit ćemo obvezu prema baštini i pokazati odgovornost za budućnost.

Matica hrvatska osnovana je radi očuvanja najviših kulturnih dobara hrvatskog naroda. Učinite sve da bude što više onih koji sudjeluju u njezinim programima i u njezinu sveukupnom djelovanju.

Molimo Vas da pristupnice novih članova pošaljete u Središnjicu kako bismo ih uvrstili u dnevni red sjednice Glavnog odbora.

Srdačno Vas i s poštovanjem pozdravljamo.


Igor Zidić, predsjednik Matice hrvatske


Pregled

datum