Novosti

Četvrtak, 21. rujna 2023.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović posjetio Maticu hrvatsku

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović posjetio je 21. rujna Maticu hrvatsku. S političkim čelnikom Hrvata u BiH susreli su se predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran, potpredsjednik Damir Zorić, gospodarski tajnik Ivica Nuić i poslovna tajnica Ana Preost. Uz Dragana Čovića sastanku je prisustvovala i Darijana Filipović, članica Predsjedništva HNS BiH.

Na sastanku se razgovaralo o položaju Hrvata u BiH i radu sedamnaest bosanskohercegovačkih ogranaka Matice hrvatske. Posebno je naglašena potreba umrežavanja i jačanja Matičinih ogranaka u BiH kako bi se podigla razina organiziranosti i utjecaja najstarije hrvatske kulturne ustanove u BiH. Razgovaralo se i većoj dostupnosti Matičinih knjiga u BiH kao i o suradnji s drugim institucijama Hrvata u BiH.

Predsjednik Miro Gavran zahvalio je predsjedniku Čoviću na posjeti i kazao da su Matičini ogranci u BiH središnjici iznimno važni, dok je gospodarski tajnik Ivica Nuić rekao da treba stvoriti preduvjete kako bi se Matica hrvatska snažnije afirmirala kao čimbenik razvoja u BiH. Predsjednik Dragan Čović zahvalio je na pozivu i kazao da mu je čast i privilegija biti u Matici hrvatskoj. Dao je punu podršku Matičinim nastojanjima za jačanjem ogranaka MH u Bosni i Hercegovini i obećao konkretnu pomoć u organizacijskom smislu u cilju jačanja i afirmacije hrvatske kulture u BiH.

Pregled

datum