Novosti

Ponedjeljak, 6. lipnja 2022.

Matica hrvatska sudjelovala u javnoj raspravi o Prijedlogu Ugovora između HRT-a i Vlade RH

Matica hrvatska 3. lipnja uputila je Hrvatskoj radioteleviziji prijedloge, odnosno komentare, na Prijedlog Ugovora između Hrvatske radiotelevizije i Vlade Republike Hrvatske za razdoblje od 1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2027. te tako sudjelovala u javnoj raspravi o ovom ugovoru otvorenoj do 12. lipnja.

U svom je doprinosu Matica hrvatska ukazala na smanjenje udjela dramskog programa na Hrvatskom radiju koje se novim Prijedlogom Ugovora smanjuje sa sedam na četiri posto igranog programa u cjelokupnom vremenu emitiranja Hrvatskog radija. Stav je jednoglasno donijelo Predsjedništvo Matice hrvatske na svojoj 20. sjednici koji je Glavni odbor MH potvrdio na petoj sjednici, održanoj 21. svibnja 2022.

Nastavno na dobru suradnju i uzajamnost dviju institucija, okrunjenu Sporazumom o suradnji Matice hrvatske i Hrvatske radiotelevizije od 17. srpnja 2017. godine, Matica hrvatska kao najstarija kulturna ustanova, koja ove godine obilježava 180 godina od svog osnutka, osjeća svoju dužnost i potrebu uključiti se u javnu raspravu oko ovako važnog Ugovora kao što je ugovor između javne televizije i Vlade Republike Hrvatske, ističe se između ostalog u doprinosu javnoj raspravi. 

Komentar možete u cijelosti pročitati OVDJEPregled

datum