Novosti

Srijeda, 7. rujna 2016.

KOMUNIKOLOŠKA ŠKOLA MATICE HRVATSKE - NATJEČAJ ZA POLAZNIKE GENERACIJE 2016.

Matica hrvatska i njezin Odjel za medije pokrenuli su Komunikološku školu 2008. sa željom da se mladim i perspektivnim studentima novinarstva i komunikologije pruži dodatno izvannastavno obrazovanje s područja medija. U studenome ove 2016. godine održat će se osma po redu Komunikološka škola i novih 12 studenata imat će priliku biti dio ovog projekta. Potaknuti uspjesima prethodnih generacija te zadovoljstvom predavača i studenata, raspisujemo Natječaj za izbor studenata Komunikološke škole MH 2016, koja će se održati u Zagrebu od 2. studenoga 2016. do 6. studenoga 2016. na temu Medijska kultura i govor u javnosti. Između slobode govora i govora mržnje.

Polaznici Škole u zajedničkom radu i dijalogu s predavačima potražit će odgovore na pitanja što su senzacija i manipulacija u medijima, postoje li granice i kako prepoznati govor mržnje na društvenim mrežama, što je odgovornost za javni govor i ima li medijske (ne)kulture na radiju, televiziji  i u drugim medijima. Jednako tako, polaznici će imati priliku usavršiti svoj javni nastup, te se upoznati s odabranim lokalnim medijima i njihovim radom.

 

Natječaj za polaznike generacije 2016.

Na natječaj se mogu prijaviti kandidatice i kandidati koji ispunjavaju ove uvjete:

-         prosjek ocjena u dosadašnjem studiju iznad 4,0
-         aplicirati mogu studenti 3. godine preddiplomskog studija novinarstva/komunikologije, odnosno 1. i 2. godine diplomskog studija sa Sveučilišta u Zagrebu.

Prednost pri izboru imat će kandidatice i kandidati koji:

-          se samostalno koriste računalom,
-          imaju izrazitu sklonost timskom radu,
-          posjeduju dodatne vještine i znanja,
-          se bave izvannastavnim aktivnostima,
-          imaju iskustva u radu udruga,
-          imaju objavljene radove u novinarstvu ili znanosti,
-          su dobitnici nagrada ili posebnih priznanja.

Pisanu prijavu na natječaj zajedno s biografijom i motivacijskim pismom potrebno je poslati mailom tajnici Komunikološke škole Leali Osmančević na adresu leali.osmancevic@gmail.com do 30. rujna 2016. Na istu adresu možete se obratiti za sva pitanja u vezi natječaja i Komunikološke škole.

Razgovori s kandidatima koji zadovolje minimalne uvjete održat će se po završetku roka za prijavu. Lista odabranih kandidatica i kandidata bit će objavljena na službenoj Facebook stranici Matice hrvatske.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Matice hrvatske, Hrvatskih studija i Fakulteta političkih znanosti (www.matica.hr, www.hrstud.hr, www.fpzg.hr).

Pregled

datum