Knjige

Pero Kvrgić

Stilske vježbe


Knjiga kolumni o kazalištu i glumištu jednog od najvećih hrvatskih glumaca uopće, objavljenih u »Vijencu« u razdoblju od travnja 2000. do lipnja 2002., obiluje duhovitim prisjećanjima i oštroumnim zapažanjima o karakteru glumačkoga posla i dramske umjetnosti te svojevrsna kronika Zagrebačkog dramskog kazališta i hrvatskoga kazališnog života od pedestih godina prošloga stoljeća pa sve do danas, pri čemu Kvrgić pažljivo prati mijene i novosti u kazalištu izazvane novim umjetničkim strujanjima i novim tehnologijama. Lakoća komuniciranja s čitateljem, humor te nadasve bogato glumačko i ljudsko iskustvo, temeljne su odlike Kvrgićevih kolumnističkih stilskih vježbi.

"Knjiga je samo zbir onoga što sam cijeli život radio i razmišljao o glumi, kazalištu, o onome izvan kazališta, o životu u stvarnosti. Gledajući ljude i život oko sebe tražim u njemu nešto teatralno. Zauzeo sam položaj nekog imaginarnog gledatelja", izjavio je u razgovoru za magazin Story (13. IV. 2005)) Pero Kvrgić.

Stilske vježbe
, dakle, nisu samo kultna predstava legendarnog kazališnog i filmskog glumca Pere Kvrgića (Srpske Moravice, 1927), nego i prva njegova objavljena knjiga.


Više o knjizi pročitajte na web stranicama Radija 101.


Knjiga je rasprodana!


Biblioteka Vijenac, knj. 2, urednici Jelena Hekman i Ivica Matičević

Stilske vježbe

Klikni za povratak