Knjige

Siniša Glavašević

Priče iz Vukovara

Treće izdanje

KNJIGA JE RASPRODANA!


Dvadeset i četiri kratke, lirske priče o Vukovaru, piščevu djetinjstvu, prijateljima, životu, ratu i svijetu što nas okružuje, jedina su književna ostavština Siniše Glavaševića (Vukovar, 1960 - Ovčara, 1991), legendarnoga ratnog izvjestitelja iz Vukovara. Iz opkoljenog i razrušenog Vukovara, neposredno prije njegova pada, uredništvu Hrvatskoga radija u Zagrebu, Siniša je uz ratna izvješća, također otisnuta u ovome izdanju, slao i te priče, posvećene sebi samom i svome gradu. Dok u ratnim izvješćima za Hrvatski radio prevladavaju gnjev, očaj i optužbe zbog nedobivene, a obećane pomoći braniteljima i civilima sabitim u ruševinama herojskog, ali nepostojećeg grada, kratke priče, premda pisane u takvim surovim i neljudskim uvjetima, odaju nježnu, meditativnu i suosjećajnu piščevu narav, kao i neupitni književni talent.

1. izdanje 1992.; 2. izdanje 2001. - Biblioteka Posebna izdanja, glavna urednica Jelena Hekman, urednik Mladen Kušec, pogovori Mladen Kušec i Pavao Pavličić, fotografije Drago Havranek, Miodrag Lišanin, James Mason, Vanja Radauš, Marija Rakamarić.
Ilustrirano sa 57 crno-bijelih slika (19 dvostrano).


Autori

Siniša Glavašević

Siniša Glavašević

Siniša Glavašević (1960-1991), legendarni ratni izvjestilac iz Vukovara, diplomirao je komparativnu književnost i bibliotekarstvo...

Priče iz Vukovara

PDF-ovi

Klikni za povratak