Knjige

Vesna Parun

Noć za pakost

Moj život u 40 vreća


Dragocjena je to knjiga i o njoj i o vremenu u kojem je živjela i živi, u njoj, osim u naslovu, nema ničega pakosnog, već ponajviše ranjivog, dubokog, proživljenog, instruktivnog i iznad svega tako sjajno umjetnički oblikovanog.
Željko Kliment, Vjesnik

Knjiga takve snage mogla je nastati samo u djelotvornom spoju bogomdana književnoga talenta, životne hrabrosti i iskonske mudrosti. Ni jedno od toga Vesni Parun nikad nije uzmanjkalo.
Mirjana Jurišić, Večernji list

Noć za pakost uistinu je proza bez poze - iskrena, opora, gusta, kritička, ekscentrična, erotična i postojana. Život i priča u njoj su uspostavili takav raspored da se nudi čitanju i kao roman sudbine, ali i kao ogledalo bitnih društvenih događaja u kojima je autorica živjela.
Ivan J. Bošković, Slobodna Dalmacija


Dvodijelno komponirana knjiga memoarske proze i autobiografskoga romana s ključem u kojem se na beskompromisan način opisuje vlastita sudbina, društvena, politička, umjetnička i književna sredina te, naposljetku, vlastito književno djelo pohranjeno u četrdeset vreća. Briljantno!

Za ovu je knjigu Vesna Parun nagrađena Nagradom grada Zagreba.

Biblioteka Posebna izdanja, urednica izdanja Jelena Hekman. - 24 crno-bijelih i 9 kolor slika (1 dvostrano), urednička napomena, bibliografija izdanja Vesne Parun


Autori

Vesna Parun

Vesna Parun

Vesna Parun – Pjesnikinja i prevoditeljica (1922–2010), jedna od najznačajnijih i najprevođenijih hrvatskih pjesnikinja XX. st. Osim poezije pisala je drame, igrokaze, basne, aforizme, epigrame, autobiografsku prozu, eseje, kritike i kazališna djela. Autorica je iznimno bogata opusa za djecu. Objavljivala je i pod pseudonimom Pave Versa. Slikarica je i autorica više samostalnih izložbi.

Noć za pakost

Klikni za povratak