Knjige

Mladen Klemenčić

Granice bez granica


"Sve su granice među zemljama, baš kao i u životu s različitim ljudima, zato da se prijeđu. Pa makar i uz tuđa iskustva", piše u svojoj knjizi putopisnih zapisa geograf Mladen Klemenčić.

A zapise Mladena Klemenčića o njegovim dojmovima i zapažanjima s nekovencionalnih putovanja u svjetske metropole i zemlje s vrha ponude klasičnih turističkih paket-aranžmana, kao i s putovanja u zabiti i pustopoljine na kraju svijeta koje nijedan turistički vodič neće preporučivati, krasi briljantna usklađenost i isprepletenost literarnih, geografskih, geostrateških i povijesnih dionica. Naposljetku, u putovanjima u Sjevernu Irsku, Englesku, Izrael, SAD, Italiju, Kataloniju, te u zemlje negdašnjeg Istočnoga bloka, Klemenčića ne zanimaju samo "ljudi i krajevi". Njega fasciniraju nova iskustva, poznanstva i prijateljstva koja se stvaraju prelascima granice, njega ponajprije zanima osjećaj prelaska granice, doživljaj granice.

I nije nevažno da je svoje zapise o putovanjima autor i ovjekovječio nizom lijepih i sugestivnih fotografija.

Biblioteka Putopisna proza, knj. 1, glavna urednica Jelena Hekman, izvršna urednica Romana Horvat. - Knjiga je opremljena sa 80 kolor slika (8 dvostrano) i jednom crno-bijelom slikom, popisom lokaliteta te bilješkom o izvorima i autoru.


Autori

Mladen Klemenčić

Mladen Klemenčić

Geograf, leksikograf, urednik i putopisac (Zagreb, 9. X. 1957). Autor niza knjiga i brojnih znanstveno-stručnih radova iz područja političke geografije i geopolitike. Objavljuje i putopise

Granice bez granica

PDF-ovi

Klikni za povratak