Autori

Boris Domagoj Biletić

Boris Domagoj Biletić

Rođen 1957. u Puli gdje je završio osnovnu školu, opću gimnaziju i Pedagošku akademiju. Diplomirao, magistrirao i doktorirao na zagrebačkome Filozofskom fakultetu. Objavljuje od 1977, uglavnom poeziju, eseje, studije i kritike. Usto je urednik, publicist, antologičar, polemičar, organizator književnih i kulturnih programa. Osnivač je i urednik časopisa Nova Istra (od 1996), pokretač međunarodnih »Pulskih dana eseja« (od 2003) i e-časopisa za književnu kritiku Stav (od 2018).

Dobitnik je većine najvažnijih hrvatskih književnih nagrada. Prevođen je na dvadesetak jezika, uredio je preko stotinu knjiga. Zastupljen je u antologijama, književnopovijesnim pregledima, enciklopedijama…

Od 1983. do 2021. objavio je 25 knjiga, sastavio 4 antologije te priredio i sastavio 18 izbora iz djela pojedinih pisaca i zbornikâ . Suautor je niza grafičko-pjesničkih mapa i jednoga glazbeno-pjesničkog CD-a. Trenutno je dopredsjednik Društva hrvatskih književnika. Ravnatelj je Gradske knjižnice Matije Vlačića Ilirika u Rovinju. S obitelji živi u Puli.  

Knjige

Hvatanje zraka

Hvatanje zraka

222 str.

2021.