AMCA TORONTO

predsjednik: Krešimir Mustapić

4936 YONGE ST - SUITE 109
Toronto
Kanada

E-mail adresa: info@amcatoronto.com

Mrežne stranice: http://www.amcatoronto.com/


AMCA Toronto, udruga studenata i prijatelja hrvatskih sveučilišta, osnovana 1990. godine, postala je središte intelektualnog života hrvatske zajednice u južnom Ontariju (Kanada). Najveća je i najživlja udruga takve vrste izvan Hrvatske. Osim podrške i pomoći u vrijeme Domovinskog rata, osnivanje hrvatskih studija u okviru Odjela za slavistiku na University of Toronto jedan je od najvažnijih doprinosa AMCA-e obrazovnim aktivnostima u zajednici.

Od ostalih područja djelovanja ističu se AMCA Toronto Lecture Series, koji se organiziraju u Faculty Clubu University of Toronto. U toj je seriji predavanja do sada održalo stotinjak vrhunskih hrvatskih i kanadskih znanstvenika, profesionalaca, umjetnika i kulturnih radnika iz široke lepeze područja djelovanja.

Već godinama djeluje i AMCA Book-club kao mjesto na kojemu hrvatski intelektualci koji žive u širem području Toronta raspravljaju o pročitanim knjigama.

Od 2008. godine AMCA dodjeljuje stipendije studentima hrvatskog podrijetla, a uz to izdaje i glasnik Gaudeamus.

Matica hrvatska i AMCA Toronto potpisali su 16. veljače 2018. Sporazum o strateškoj suradnji u svrhu promicanja kulturnih, umjetničkih i prosvjetnih aktivnosti,

 

Izvješća

Društva prijatelja i partneri MH

Arhiva