Knjige

Zvonimir Balog

Pjesnici ludovi

Esej o poeziji


Priredila LADA ŽIGO ŠPANIĆ


»Knjiga Pjesnici ludovi, koju je Zvonimir Balog ostavio u svojoj rukopisnoj ostavštini, jedan je od najboljih eseja o poeziji u našoj književnosti. Potraga za smislom i definicijom poezije ne vodi cilju, ali je čar u traženju, a tražiti mogu samo oni koji su u duši poete. A Balog to svakako jest: kao rušitelj svih formi, trendova i definicija, sagradio je svoju poetsku kuću, od svoga materijala, s vlastitim vidikom, u koju možemo ući samo pod jednim uvjetom – da smo jednako duboki i zaigrani kao on«. (Lada Žigo Španić)

Biblioteka Hic et nunc, glavni urednik Luka Šeput, izvršna urednica Sandra Tribuson, fotografija na ovitku Barry Mason, likovno oblikovanje biblioteke Željko Podoreški, grafički urednik Neven Osojnik, tisak Denona  (Zagreb). — Knjiga je opremljena pogovorom priređivačice


Autori

Zvonimir Balog

Zvonimir Balog

Književnik i ilustrator (1932‒2014), klasik suvremene hrvatske književnosti. Autor je velikoga poetskog i proznog opusa za djecu i odrasle, koji je svojom originalnošću te humorističnim i ludičkim obilježjima stekao iznimnu popularnost.

Pjesnici ludovi

PDF-ovi

Klikni za povratak