Ogranak Matice hrvatske u Tomislavgradu - izvješća

Uskrsni ponedjeljak u Tomislavgradu

Uskrsni ponedjeljak u Tomislavgradu tamošnji je ogranak Matice hrvatske obilježio priredbom na kojoj su nastupile plesne i glazbene skupine koje djeluju u Ogranku.

Uskrsni ponedjeljak u Tomislavgradu tamošnji je ogranak MH 28. ožujka obilježio priredbom na kojoj su nastupile plesne i glazbene skupine koje djeluju u Ogranku, pod vodstvom koreografkinje Ivane Boras (plesni ansambl i etnopjevačka skupina) te Ivana Radoša Mićukića, koji ravna puhačkim i mješovitim orkestrom. Gosti na priredbi bili su Duvanjski biseri, HKUD Biloševica (Rasno–Široki Brijeg), HKUD Vionica (Čitluk) i HKUD Korijeni (Kljaci).


Matičari ispred tomislavgradske bazilike / Snimio Studio Relive

 

Iz Srednje strukovne škole u Tomislavgradu svi su krenuli u mimohod do Krunidbene bazilike, gdje ih je blagoslovio duvanjski župnik fra Velimir Bagavac. Potom se povorka uz narodne pjesme i plesove te tucanja jaja uputila prema kinodvorani. Puhački je orkestar tamo uvodno izveo arije iz operete Ero s onoga svijeta. Plesni je ansambl izvodio tradicionalne plesove iz Duvanjskog kraja te plesove iz Slavonije i Hrvatskog zagorja, uz pratnju dipala i orkestra. Etnopjevačka skupina pjevala je domoljubne pjesme, a gosti su oduševili pjesmom i plesovima iz Zagore te tradicionalnim hercegovačkim pjesmama i plesovima. (Mate Kelava)

Izvor: Vijenac, br. 577Uredništvo

Danijel Hrgić

Urednik mrežnih stranica ogranaka Matice hrvatske

Ida Hitrec

Tajnica za ogranke Matice hrvatske

Ogranci

Arhiva