Vijenac 421

Glazba, Matica hrvatska

MLADI GLAZBENICI U MATICI HRVATSKOJ: NIKOLINA PINKO

Užitak solo pjevanja

Mirko Cvjetko

slika Snimio Mirko Cvjetko

U ponedjeljak, 12. travnja, u ciklusu Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj nastupila je sopranistica Nikolina Pinko, studentica četvrte godine pjevanja na Muzičkoj akademiji u razredu Snježane Bujanović-Stanislav. Rođena je 1984. u Zagrebu, a glasovir je maturirala u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog, u razredu Branke Fačini Vrhovski. Voditeljica je zborova u Župi sv. Petra u Zagrebu, a kao solistica i članica zbora nastupala je u Italiji, Francuskoj, Švicarskoj, Austriji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Švedskoj te diljem Hrvatske. Predstavnica je Hrvatske u Svjetskom zboru mladih te u Svjetskom komornom zboru. Prošle godine osvojila je 1. nagrade na regionalnom i državnom natjecanju.

Uz glasovirsku pratnju Lane Bradić, umjetničke suradnice na Odsjeku za solo pjevanje, Nikolina Pinko odpjevala je Tri pjesme na engleske tekstove Božidara Kunca, zatim Gondolier, Clair de Lune i Mandoline Gabriela Fauréa te Jutro, Proljetne vode i Jorgovan Sergeja Rahmanjinova. Do kraja večeri na programu su još bile tri Ciganske pjesme Antonína Dvořáka te Sedam španjolskih narodnih pjesama Manuela de Falle.

Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj nakon duljeg razdoblja iznova su nam pružili užitak slušanja solo pjevanja. Darovita sopranistica Nikolina Pinko više je nego opravdala mjesto u ciklusu, a potvrda toga bila je i oduševljenost publike, koja ju mladu glazbenicu nagradila velikim pljeskom. Upućujemo Nikolini čestitke i bodrimo je u budućim glazbenim izazovima i nastojanjima.


Vijenac 421

421 - 22. travnja 2010. | Arhiva

Klikni za povratak