Vijenac 267

Mm

Kultura na internetu

Stranica kratkih rukava

www.nakladamd.hr/festival

Kultura na internetu: www.nakladamd.hr/festival

Stranica kratkih rukava

Ovoga se tjedna, od 24. do 28. svibnja, u Zagrebu i Hvaru održava Festival europske kratke priče. Ambiciozni organizator Festivala, Naklada MD, poznat je i kao izdavač časopisa »Quorum«. I u trećem izdanju Festivala, Naklada MD nastavlja razvijati taj hvalevrijedan projekt, koji se odvija po formuli »vrhunski europski književnici mlađe generacije, pokretna i svježa manifestacija koja premrežava Hrvatsku, programi i projekti koji traju i izvan pet festivalskih dana, knjige koje se objavljuju, susreti koji domaće autore predstavljaju Europi...« Za pravu književnu feštu, napominje organizator, nisu dovoljni samo pisci, ni samo publika, ni samo ljudi koji o jednima i drugima misle — potrebno je (u najmanju ruku) sve.

A sve uključuje i predstavljanje projekta na internetskim stranicama, koje su u cijelosti dvojezične (hrvatski i engleski jezik). Organizacija stranice (glavni izbornik, podizbornici) vrlo je dobra, što jamči njezinu preglednost. Dizajnersko rješenje minimalističko je i podređeno informativnosti, no iznenađuje mjestimičnim odstupanjem od uobičajene veličine i oblika slova. Za razliku od pojedinih rubrika, za koje pretpostavljam da će se sadržajem ispuniti tijekom sama festivala (Čitajte i Eho), čemu služi rubrika Arhiva nisam uspjela otkriti, jer klik na tu opciju naprosto ne vodi nikamo.

Izborom opcije Autori dolazimo do imenika pisaca sudionika ovogodišnjeg Festivala, koji je moguće pregledati abecednim redom ili prema državama iz kojih pisci dolaze, a u njemu su imena gostiju Festivala — trideset i šest pisaca iz petnaest zemalja. Internim linkovima dolazimo do male fotografije i bilješke o svakom od njih. U bilješci o Zoranu Feriću nije navedena knjiga Otpusno pismo izdana ove godine, što u sumnju dovodi i cjelovitost bilježaka o ostalim piscima. Rubrika Događanja dobro je umrežena mnoštvom internih linkova koji vode do širih podataka o pojedinim programima i autorima.

Sandra Cekol

Vijenac 267

267 - 27. svibnja 2004. | Arhiva

Klikni za povratak