Ogranak Matice hrvatske u Grudama - izvješća

Humanitarna putujuća izložba POMOZIMO ZAJEDNO!

U Srednjoj školi A.B Šimić u Grudama 12. ožujka otvorena je humanitarna putujuća izložba ''Pomozimo zajedno!'' u organizaciji humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ iz Zagreba i predstavništva Udruge u Širokom Brijegu.

Putujuća izložba ''Pomozimo zajedno'' sastoji se od kolekcije 79 doniranih umjetničkih djela koja je moguće kupiti putem internetske aukcije na www.humh.hr. Prihod od aukcije bit će usmjeren u fond za projekt izgradnje Doma. Projekt putujuće izložbe provodi se u partnerstvu s Hrvatskom maticom iseljenika i Maticom hrvatskom i njezinim ograncima diljem Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Projekt izgradnje Doma za one koji su na liječenju u Zagrebu predstavio je predsjednik ove udruge Ivan Soldo, nazočne je ispred Ogranka i Srednje Škole u Grudama pozdravio Mladen Leko, a Izložbu je otvorenom proglasio načelnik općine Grude Ljubo Grizelj koji je Soldi i Udruzi poželio puno uspjeha u daljnjem radu prema ostvarenju cilja - izgradnje Doma Fra Mladen Hrkać. U glazbenom djelu programa nastupili su učenici Srednje škole.


fotografija preuzeta s poveznice

Dio ove izložbe nalazi se u Posušju, a ova u Grudama ostaje otvorena do 17 ožujka.

Izložba će u Bosni i Hercegovini proputovati i kroz Široki Brijeg, Grude, Livno, Tomislavgrad, Bugojno, Čapljinu, Stolac, Ljubuški, Čitluk, Vitez, Žepče, Sarajevo i Orašje te kroz 20 gradova u Republici Hrvatskoj i to s ciljem upoznavanja šireg stanovništva sa Projektom izgradnje objekta „Dom fra Mladen Hrkać“, za smještaj osoba na liječenju daleko od doma – u Zagrebu. Financijski pokrovitelji humanitarne putujuće izložbe „Pomozimo zajedno!“ su Vlada Republike Hrvatske i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, JP Hrvatske telekomunikacije Mostar d.d. i JP Elektroprivreda HZHB Mostar d.d.

(Mario Bušić)Uredništvo

Ida Hitrec
Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva