Vijenac 440

Glazba, Matica hrvatska

MLADI GLAZBENICI U MH: VANJA ŽIVANOVIĆ I NIKOLA ŠUJICA

Raskošan zvuk harmonike

Mirko Cvjetko

U ciklusu Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj 20. prosinca nastupili su trinaestogodišnji harmonikaši Vanja Živanović i Nikola Šujica. Polaznici su petog i šestog razreda Glazbene škole pri Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u Vukovaru u razredu profesora Trajka Iljovskog i osvajači niza međunarodnih, državnih i regionalnih nagrada.


Nikola Šujica / Snimio Mirko Cvjetko


Nastup u Matici započeli su kao Duo acoustic odsviravši Tri plesa Josipa Matanovića, skladbu Zabavljač Scotta Joplina te Ples sa sabljama Arama Hačaturjana. Uslijedili su solo nastupi. Vanja Živanović odsvirao je Mačak i klupko vune Gianfelicea Fugazze, Mali rondo Samuela Majkapara, Marš malenih vojnika iz Dječje suite br. 1 Vladislava Zolotarjova, Sonatina minima Bogdana Dowlasza te skladbe La Cumparsita Gerarda Rodrigueza i 5. stavak Španjolske suite Anatolija Bilošickog.


Vanja Živanović


Nikola Šujica odsvirao je Dječji ples Samuela Majkapara, Ciganski ples Billa Palmera i Billa Hughesa, Tri lica jedne Marije Josipa Matanovića, Čardaš Vittorija Montija i Bumbarov let Nikolaja Rimski-Korsakova.

Daroviti Vukovarci bogat program izveli su tehnički suvereno i melodiozno. Publika je osobito uživala u skladbama La Cumparsita i Bumbarov let, a pravu glazbenu poslasticu u kojoj se pokazala tankoćutnost izvedbe kao i raskoš tonskih mogućnosti harmonike mladići su priredili za kraj. Zajedno sa svojim profesorom Iljovskim odsvirali su skladbe Oblivion i Libertango Ástora Piazzolle. Poželimo im još mnoge uspješne nastupe!


Vijenac 440

440 - 13. siječnja 2011. | Arhiva

Klikni za povratak