Vijenac 383

Kazalište

TEATROSKOP

Večeras improviziramo u Rijeci

TEATROSKOP

Večeras improviziramo u Rijeci


U režiji Paola Magellija, prva je ovosezonska premijera Talijanske drame riječkoga HNK komad Luigija Pirandella Večeras improviziramo. Pored glazbe Alexandera Bala-

nescua, u pred-

stavi se izvode i dijelovi opera Carmen i Turandot, pa Mirko Soldano, Elvia Nacinovich, Bruno Nacinovich, Francesco Borchi, Rosanna Bubola i drugi ubrzano vježbaju i pjevanje. Premijera je 8. studenog.

Blink i ZPA


Sara Barbieri, Zrinka Lukčec, Ognjen Vučinić, Andreja Široki, Maja Marjančić, Marko Jastrevski i Darija Doždor premijerno će 9. studenog u ZKM-u izvesti Blink, novu predstavu Zagrebačkoga plesnog ansambla u koreografiji francuske gošće Martine Pisani.

Sumnja Planet Arta

Udruga Planet Art 14. studenog u Dramskom kazalištu Gavella premijerno će odigrati Sumnju Johna Patricka Shanleya u režiji Marka Torjanca. Osvojivši nagrade kao što su Tony ili Pulitzer 2005. Sumnja je komad koji preispituje vjeru i povjerenje, unutar crkve i izvan nje, a kako ta pitanja odjekuju u nas, pokazat će Robert Kurbaša, Slavica Knežević, Anastasija Jankovska i Nancy Abdel Sakhi.

Glasi iz Planina u ZKM-u


Spoj Planina Petra Zoranića i Tirene Marina Držića u režiji Renea Medvešeka, jedna od najuspjelijih predstava ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara, zagrebačku će premijeru imati 15. studenog u ZKM-u.

Tinta, let i topla voda Ludens teatra

Koprivnički Ludens Teatar od 16. će studenog na repertoaru imati i predstavu za djecu Tinta, let i topla voda, nadahnutu životom poznatog izumitelja Slavoljuba Penkale. U režiji Nore Krstulović i dramaturgiji Maje Sviben, u koprivničkom Domu mladih izvest će je Jelena Hadži-Manev i Sven Jakir.


Igor Ružić

Vijenac 383

383 - 6. studenoga 2008. | Arhiva

Klikni za povratak