Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici - izvješća

Rezultati natječaja TUROPOLJSKA POCULICA

Izvještaj o rezultatima 9. Matičina književnog natječaja 2017. «Turopoljska poculica»

 9. Matičin književni natječaj 2017. «Turopoljska poculica» raspisan je 20. rujna 2017. i  trajao do  25. prosinca 2017. godine za proznu formu -kratka priča- pisanu kajkavskim jezikom ili hrvatskim standardnim  jezikom.

Na natječaj su prispjela 33 rada. Kajkavskim jezikom napisano je 8 radova, a hrvatskim standardnim jezikom napisano je 25 radova. Radovi su prispjeli iz cijele Hrvatske.

Autori radova su iz sljedećih mjesta: Zagreb, Ludbreg, Sisak, Novi Marof, Ždala (Koprivnica), Lukač (Virovitica), Velika Gorica, Koprivnica, Split, Opatija, Ivanić-Grad, Oroslavje, Kaštel Gomilica, Kaštel Sućurac, Karlovac, Zadar, Križevci, Slavonski Brod.

Prispjele je radove Provedbeno povjerenstvo u sastavu: Stjepan Rendulić i Bosiljka Martinković predalo Prosudbenom povjerenstvu samo s naznačenom zaporkom bez imena autora.

 Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Bernardina Petrović, predsjednica i članovi: Đurđa Parać i Božidar Prosenjak  odabralo je po jedan najbolji rad na kajkavskom odnosno standardnom hrvatskom jeziku te izabralo još četiri rada (dva na kajkavskom i dva na standardu) koji su ušli u uži izbor.

Iskrene čestitke autorima odabranih radova, a ostalim autorima želim sretan ishod u našem narednom Natječaju. Hvala svim natjecateljima na sudjelovanju u natječaju. 

(Stjepan Rendulić)Ogranci

Arhiva