Ogranak Matice hrvatske u Sisku - knjige

Stihovnica Siska - the best of

Zbornik autora

"Stihovnica Siska poetska je tribina Ogranka Matice hrvatske u Sisku pokrenuta potkraj 2010. godine na inicijativu tadašnje predsjednice Ogranka Đurđice Vuković, ujedno i prve voditeljice tribine. Osnovni razlog pokretanja ovog hvalevrijednog projekta bila je šira popularizacija poezije ali i pružanje prilike zainteresiranim sisačkim pjesnicima, s posebnim naglaskom na mlade, da publici iz prve ruke predstave svoje stihove. Stihovnica Siska od tada se kontinuirano održava jednom mjesečno.
Matasović je okupljanja sadržajno obogatio pozivanjem kako etabliranih tako i mladih, perspektivnih pjesnika iz ostalih krajeva Hrvatske, a u rjeđim slučajevima i iz inozemstva. Stihovnica je tako postupno stekla prepoznatljivost i renome na široj poetskoj/književnoj karti Hrvatske.
Zbornik je podijeljen u dvije cjeline, gdje prvu čine pjesme istaknutih sisačkih autora i nekolicine aktivnijih pjesnika iz drugih gradova, a drugu pjesme onih autora koji su nastupili kao glavni gosti večeri. Ukupno gledajući, svaki je pjesnik u zborniku zastupljen jednom reprezentativnom pjesmom."
- Siniša Matasović, iz Predgovora

Stihovnica Siska - the best of

Arhiva

Klikni za povratak